Projekt na podporu cestovného ruchu má aktivizovať aj nezamestnaných

29.11.2007 Kežmarok

Kežmarok 29. novembra (TASR) – Približne 16,5 milióna Sk stál vzdelávací projekt o cestovnom ruchu, ktorý realizovala Regionálna rozvojová agentúra Tatry – Spiš (RRA) v Kežmarku.
Zúčastnilo sa na ňom 360 ľudí, najmä nezamestnaných zo stredného a východného Slovenska. Projekt financovala agentúra z Európskeho sociálneho fondu v rámci Iniciatívy Spoločenstva EQUAL, uviedol jej riaditeľ Martin Gallik v úvode trojdňovej konferencii o inovačných formách vzdelávania v cestovnom ruchu v Sanatóriu Tatranská Kotlina, kde zhodnotia prínos projektu.
Hlavným zameraním projektu RRA Tatry - Spiš, ktorý sa začal vo februári 2005, bolo aktivizovať nezamestnaných a pracovníkov cestovného ruchu formou informovania a inšpirácií v podnikaní v CR. Predstavuje významný zdroj pracovných príležitostí a samozamestnania pre absolventov stredných a vysokých škôl, nezamestnaných v rannom štádiu, dlhodobo nezamestnaných, pracovníkov malých podnikov v CR. Uplatniť sa v ňom môžu napríklad osoby po materskej alebo rodičovskej dovolenke, pracovníci neštátnych neziskových organizácii či poradenských, vzdelávacích a rekvalifikačných inštitúcií.
RRA Tatry - Spiš v súčasnosti realizuje okrem iného projekt Príprava územia Tatry – Pieniny pre program LEADER, ktorý podporil NEFO fond Prešovského samosprávneho kraja v rámci programu podpory regionálneho rozvoja. Jeho uskutočnenie bude stať 500 000 Sk.
Regionálne rozvojové agentúry sú neziskové organizácie, ktoré aktivizujú hospodársky a sociálny rozvoj regiónu inštitucionálnym spojením verejnej správy, súkromného a tretieho sektor.
 

Vyberte región